De beste relatie begint bij jezelf!

De belangrijkste relatie waaraan je kunt bouwen, is de relatie die je met jezelf hebt. Zorg goed voor jezelf. Neem regelmatig de tijd om te luisteren naar je hart. Je weet vaak goed wat de ander nodig heeft, maar wat je zelf nodig hebt, maak je ondergeschikt aan het beeld dat je van jezelf hebt gecreëerd, het beeld dat je hoog wilt houden.

Je neemt jezelf overal mee naar toe. Je kunt jezelf niet vermijden en komt jezelf altijd weer tegen. Kun je dan niet beter investeren in de relatie met jezelf en het leuk hebben? Jij bent de enige die invloed heeft op jezelf. Zit je in een relatie met iemand en ben je eigenlijk niet helemaal tevreden? Dan kan het zijn dat je de ander wilt veranderen. Niet helemaal maar als hij nu net iets, zorgzamer, sneller of gevatter zou zijn, dan … Ondertussen weet je hopelijk dat een ander veranderen niet zo veel zin heeft. De enige die je kunt veranderen, ben jezelf.

Op het moment dat je tijd investeert in de relatie met jezelf, ontdek je jouw kracht. Je maakt aanspraak op je volledige potentie. Daar heb je de rest van je leven profijt van:

  • Je kunt je reactie aanpassen op gedrag van anderen.
  • Je kunt je behoefte onderzoeken en daarin op een goede manier in voorzien.
  • Je weet wat je wilt en kunt daarvoor gaan.
  • Je houdt van jezelf en zorgt daarom fysiek en geestelijk goed voor jezelf.
  • Je gunt jezelf de mooie dingen van het leven.
  • Je geeft je grenzen aan en bewaakt ze.
  • Kortom, je hebt de beste relatie die je je kunt wensen.

En die heb je met iemand die er altijd is en altijd voor je zal zijn. Word je eigen beste vriend, je soul mate. Vanuit die basis kun je samen met anderen écht het verschil maken. Je kunt in liefde en vrede leven, vanuit je hart, zonder dat je je hoofd vergeet.