Koen Romeijn is auteur van het boek De Strop Ploeg. Dit futuristische maar bovenal confronterende verhaal over Evan Deleir is het eerste boek van Koen. Hij is muzikant en tekstschrijver. Als gitarist en zanger heeft hij met verschillende bands albums uitgebracht, en is hij veelvuldig op tournee in binnen- en buitenland. Daarnaast schrijft hij columns.

In de scifi De Strop Ploeg van Koen Romeijn blijkt een bizar ongeval het begin van een reeks mysterieuze gebeurtenissen. Als talentvolle robottechnicus in het welvarende, maar volledig geïsoleerde Nieuw Pangea lijken de kansen voor het oprapen te liggen. Maar het leven in de zwevende metropool heeft Evan nooit kunnen bekoren. De frustratie en afkeer groeien met de dag, en Nieuw Pangea gaat hem steeds meer tegenstaan. Evan en Julius (vriend en collega) zijn getuige van een bizar ongeval. Het blijkt het begin van een reeks mysterieuze gebeurtenissen en niet veel later nadert Evan’s onvermijdelijk breekpunt.

De Strop Ploeg is verkrijgbaar als boek (ISBN 9789492221520) en als e-book (ISBN 9789492221537). Kijk voor meer informatie over Koen Romeijn op Koenromeijn.com.