Paul Schmidt was, naast zijn carrière als beroeps­ officier, topsporter (parachutespringen). Het trainen en coachen van sporters deed Paul besluiten het leger te verlaten en zich toe te leggen op training en consultancy voor het bedrijfsleven. Vanaf 1991 is hij ondernemer en vervulde hij de rollen van trainer, coach, projectleider, commercieel en algemeen directeur en president commissaris. Hij publiceert regelmatig blogs en schreef het boek De lokale overheid als klantgerichte dienstverlener. De laatste jaren ligt zijn focus op leiderschap en teamontwikkeling die hij in de praktijk brengt met de Mission Command filosofie.
Mission Command is een succesvolle stijl van leiderschap en samenwerking binnen een team, afkomstig uit het leger en ook effectief in het bedrijfsleven en bij de overheid. Binnen deze stijl krijgen medewerkers veel vrijheid van handelen, met bijbehorende bevoegdheden. Het individuele belang is ondergeschikt aan het teambelang: niemand is belangrijker dan het team. In het boek Mission Command, de wereld verandert, nu onze leiders nog presenteert Paul alle ins en outs van deze leiderschapsstijl. Met dit boek wil Paul leidinggevenden inspireren om een Mission Command leider te worden.
Mission Command is verkrijgbaar als boek (ISBN 9789492939005) en als e-book (9789492939210). Kijk voor meer informatie over Paul Schmidt op Missioncommand.nl.