Boeken helpen tegen werkstress

Van 16 t/m 19 november is het de Week van de Werkstress. Meer dan 100 grote en kleine bedrijven en organisaties delen deze week hun aanpak van werkstress en organiseren speciale activiteiten voor hun medewerkers, en er vinden diverse activiteiten plaats met de bedoeling om de werkstress te verminderen en werkplezier te verhogen.

Stress op de werkvloer is beroepsziekte nummer 1 in Nederland. Meer dan een miljoen mensen loopt jaarlijks het risico op een burn-out en andere werkgerelateerde, psychische ziektes. Dat kan duizend-en-een oorzaken hebben en zich manifesteren in even zoveel symptomen.

Susan Amoraal beschrijft in haar recent verschenen boek ‘Elke dag feest‘ wat er nodig is om, zowel in werk als prive, meer in balans te geraken en stress te voorkomen. Ze doet dat middels een 7 stappenplan dat helpt om “naar meer plezier, energie en succes te komen”. En Rob Coolen schreef eerder dit jaar het boek ‘Werkgeluk‘ waarin hij aan hand van persoonlijke ervaringen en via interviews met topmensen uit het bedrijfsleven, beschrijft hoe je “de werkgever vindt die bij je past”. Beide boeken zijn uitgegeven door Futuro Uitgevers en zijn te verkrijgen via het gehele Nederlandse en Belgische boekhandelskanaal.