Eric Heres is partner en eigenaar van Virtus Communications. Hij heeft ruim vijfentwintig jaar ervaring in corporate communicatie. Hij was tot 1 april 2015 groepsdirecteur Communicatie & MVO bij Achmea. Daarvoor bekleedde hij soortgelijke functies bij FrieslandCampina, Wolters Kluwer en Akzo Nobel.

Eric heeft veel ervaring met het bouwen en beschermen van reputaties van high profile ondernemingen en merken. Zijn specialismen zijn corporate reputatiemanagement, counselen van Raden van Bestuur, crisis- en issuemanagement. Tevens is hij thuis in complexe communicatie bij (inter)nationale fusies, overnames, reorganisaties en desinvesteringen. Samen met zijn teams heeft hij (inter)nationale prijzen gewonnen als een Sabre Award, Magneet, SponsorRing, Giraffe en de Sijthoff-prijs. Samen met Frank Peters heeft Eric het boek Spanning rond de boardroom geschreven. Samen met Bruno Steinfort heeft Eric het boek Van missie naar strijd geschrevenHierin vertellen Nederlandse veteranen (alsmede hun familieleden en enkele hulpverleners) over de traumatische ervaringen die de militairen hebben opgedaan gedurende diverse missies.

Spanning rond de boardroom is verkrijgbaar als boek (ISBN 9789492221353) en als e-book (ISBN 9789492221445). Van missie naar strijd is verkrijgbaar als boek (ISBN 9789492221957) en als e-book (ISBN 9789492939340). Kijk voor meer informatie over Eric Heres op Virtuscommunications.nl.

Eind 2023 verschijnt een nieuw boek van Eric, dat hij samen met Frank Korver gaat schrijven. Dit boek is bestemd voor communicatieprofessionals.