Geen resultaat zonder actie

Actie zorgt voor flow en stroming. Zonder actie sta je stil en stilstand is niet gezond voor je. Vergelijk je leven eens met water, vloeibare energie. Water stroomt, is heel krachtig en gaat naar waar het geleid wordt. Maar wat nu als het water stilstaat?

Stilstaand water gaat rotten. Als je een leeg waterflesje vult met water en dat te lang laat staan, drinkt zelfs een koe dat niet meer op. Water moet bewegen om gezond te blijven. Het is geen toeval dat ongeveer 50 tot 65 procent van je lichaam uit water bestaat. Het vocht in je lichaam moet letterlijk stromen om de lichaamstempratuur te reguleren, je lichaam te zuiveren en om de stofwisseling goed te laten verlopen.

Beweging zorgt voor leven

Beweging zorgt voor leven. Dit kun je letterlijk en figuurlijk nemen. In je lichaam beweegt er van alles en als jij je lichaam in actie brengt door te lopen bijvoorbeeld, zorg je voor nog meer beweging. Er stroomt energie. Ook op mentaal vlak is beweging erg gezond. De vorige stap, wees nieuwsgierig, heeft je uitgedaagd om op een andere manier naar vaste patronen te kijken. Gedachten, gevoelens of gedragingen die stilstaan of vaststaan, kunnen je beperken. Het kan, net als bij water, gaan rotten omdat er te weinig beweging en vernieuwing plaatsvinden.

Niet lullen maar poetsen

Wil je een doel behalen dan zal je daar iets voor moeten doen. Ook al heb je de beste intenties van de wereld, zonder acties kan er niets ontstaan en haal je geen resultaat. In Rotterdam zeggen ze: ‘Niet lullen maar poetsen’. Als je echt veranderingen in je leven wilt doorvoeren, zal je daar actie voor moeten ondernemen. Soms zijn het hele grote stappen en soms is een kleine beweging al genoeg om het gewenste effect te creëren.

Uit je comfortzone

Een goede manier om te groeien, mogelijkheden te ontdekken en het gewenste resultaat te behalen is om van omgeving te veranderen. Een nieuwe baan, een ander boek of zelfs emigreren. Er is nog zo veel om je over te verwonderen. Onze wereld is nog klein. Er is meer mogelijk dan je denkt. Ook als je liever thuis blijft, kun je de boel een beetje opschudden door dingen vanaf nu anders te doen dan je gewend bent. Veel plezier!

Praktische tip: Durf jij het aan? Zeg eens een hele dag ‘ja’ op de verzoeken die je krijgt. Vergeet hierbij niet je gezonde verstand te gebruiken. Zoek de grens op en ontdek …