Norman Jansen is werkzaam voor de Koninklijke Marechaussee, en is een expert op het gebied van mensenhandel en mensensmokkel. Met zijn gezin heeft hij langere tijd in het Caribisch gebied gewoond, waar hij vooral werkzaam is geweest binnen het domein justitie en opsporing.

Inmiddels is hij na een verblijf in Nederland, teruggekeerd naar het Caribisch gebied en heeft hij zich toegelegd op het schrijven van fictie en non-fictie. Vooral de ervaringen van het werken onder bijzondere en zware omstandigheden, maar ook het leven met verschillende culturen in diverse landen, gebruikt hij als bron voor zijn boeken.

In zijn roman De stilte van het water geeft Norman een bijzondere inkijk in de schokkende wereld van de mensenhandel. Gebaseerd op waargebeurde feiten en deels autobiografisch, volgt dit verhaal het leven van een jonge moeder in haar zoektocht naar een veilig en beter bestaan voor zichzelf en haar gezin. De behoefte aan een normaal leven zonder gevaar, angst en armoede drijven haar regelmatig tot wanhoop.

De stilte van het water is verkrijgbaar als boek (ISBN 9789492221933) en als e-book (ISBN 9789492939043). Kijk voor meer informatie over Norman Jansen op Astorybynorman.com. In maart 2021 verschijnt van Norman zijn nieuwe boek Gevangen in dilemma’s.