Fedde Monsma is politicoloog en arbeidsmarktdeskundige. De polder heeft weinig geheimen meer voor hem; hij heeft een lange staat van dienst. Zo was hij onder andere cao-onderhandelaar bij grote bedrijven en branches bij het CNV en is hij nu werkzaam bij Sportwerkgevers als Adviseur Nieuw Beleid en als zelfstandig adviseur Arbeidsvoorwaarden en –Verhoudingen. Fedde is een vernieuwer in arbeidsvoorwaarden en -verhoudingen. Met regelmaat heeft hij zijn visie mogen delen op bijeenkomsten van de Stichting van de Arbeid, de SER, Ministerie SZW, de Tweede Kamer, Arbeidsmarkt van de Toekomst en dergelijke.

In zijn boek Poldermodel 3.0 geeft Fedde Monsma, aan de hand van interviews met vakbonds- en werkgeversvoorzitters, HR-directeuren, arbeidsmarktwetenschappers, politici, arbeidsmarktdeskundigen en ook minder bekende ‘gewone’ medewerkers zijn visie en kennis op de toekomstige arbeidsmarktverhoudingen.

Poldermodel 3.0 is verkrijgbaar als boek (ISBN 9789492221728) en als e-book (ISBN 9789492221810). Kijk voor meer informatie over Fedde Monsma op feddemonsma.nl.