Van missie naar strijd

Van missie naar strijd – Eric Heres en Bruno Steinfort
Veteranen vertellen over hun traumatische ervaringen

Vijftien verhalen. Eerlijk. Ontroerend. Intiem. Uniek. Van oorlogsveteranen, hun partners, hun kinderen, hun hulpverleners. Over wat het betekent als ‘onze jongens en meiden’ na terugkeer van een uitzending de oorlog niet meer uit hun hoofd krijgen. Hoe daardoor het ‘gewone leven’ tot een dagelijks monster verwordt. En hoe zij vervolgens samen, in stilte en niet zelden jaren, worstelen om het leven weer op de rit te krijgen. Geknakt door PTSS (post traumatic stress syndrom), moral injury of andere (lichamelijke) klachten die voortkomen uit opgelopen oorlogstrauma’s.

Van missie naar strijd maakt duidelijk hoe hoog de prijs is die voor onze vrijheid wordt betaald. Immers, ‘onze jongens en meiden’ worden door onze politici op missie gestuurd. Om elders in de wereld, en daardoor ook hier, vrijheid te brengen en te borgen. Maar niemand gaat op missie om gebroken terug te komen!

Dit boek geeft een soms onthullend inzicht in de wereld van de veteranen, hun geliefden, vrienden en familie. Sommigen durven hun kinderen niet meer naar school te brengen, voor anderen is een bezoekje aan een supermarkt al een beproeving. Er zijn zelfs veteranen die niet meer buitenkomen en met de gordijnen dicht in het eigen huis een veilige plek zoeken. Weer anderen vrezen hun eigen emotionele uitbarstingen evenals hun partners, kinderen, familieleden en vrienden trouwens. Velen krijgen de koers weer te pakken, maar moeten daar samen met hun dierbaren wel bewonderenswaardige inspanningen voor leveren.

Over de auteurs:
Eric Heres is ‘burger’ en in dagelijks leven werkzaam als partner/directeur bij VIRTUS Communications. Hij liep in de zomer van 2017 circa 500 kilometer met zijn witte herdershond Ice van Zweden naar Noorwegen om geld in te zamelen voor een hulphond voor Bruno. Het was de start van een respectprogramma voor veteranen, waarvan dit boek deel uitmaakt.

Bruno Steinfort is zelf oorlogsveteraan. Na een missie in Irak keerde hij beschadigd terug in Nederland. Bij hem werd, na enkele jaren, PTSS geconstateerd. Bruno zou het liefst gisteren weer met zijn kameraden op missie gaan, maar is enkele jaren geleden uit actieve dienst ontslagen. Samen met zijn partner Miranda is hij hard aan het werk hun leven weer op de rit te krijgen.

Previews, recensies en interviews:

Boek Van missie naar strijd:
ISBN: 9789492221957
Prijs: € 18,95 (incl. btw)
Omvang: circa 200 pagina’s
Formaat: 15×21 cm
Verkrijgbaar medio 2019
Bestel uw boek via:
 

E-book Van missie naar strijd:
ISBN: nog niet bekend
Prijs: € 9,99 (incl. btw)
Bestel uw e-book via:
Verkrijgbaar medio 2019