Auteur loopt en schrijft voor veteranen

Auteur Eric Heres is gisteren  begonnen aan een wandeling van 600 kilometer, samen met zijn hond Ice, door Scandinavië. Met deze tocht en enkele andere activiteiten later dit jaar, wil Eric geld inzamelen voor de opleiding van een zogeheten ‘hulphond’ voor veteraan Bruno.

Een diep respect voor veteranen. Dat is de drijfveer van Eric Heres achter zijn actie ‘Hiking for Bruno’. Donderdag 1 juni is Eric gestart met een tocht van 600 kilometer door Scandinavië om zo aandacht te vragen voor de mannen en vrouwen die namens Nederland ooit zijn uitgezonden. Met zijn tocht, die hij samen met zijn witte herdershond Ice loopt, zamelt Eric geld in voor de opleiding van Kane (een pup van 7 maanden) die de hulphond moet worden van veteraan Bruno Steinfort (32 jaar) uit Leeuwarden.

De tocht dient als startschot van diverse activiteiten waarmee het komend jaar aandacht en respect wordt gevraagd voor veteranen, en die tegelijkertijd geld moeten opbrengen voor de opleiding van Kane. Het doel is om binnen een jaar het bedrag van de opleiding van Kane (18.500 euro) bij elkaar te brengen. Zo is het de bedoeling dat er later dit jaar een benefietconcert wordt gehouden. Ook werken Eric en Bruno met Futuro Uitgevers aan een boek over veteranen; een deel van de opbrengst van het boek stelt Futuro Uitgevers beschikbaar voor deze geweldige actie ‘Hiking for Bruno’.