Spanning rond de boardroom – Frank Peters en Eric Heres

verschenen: juni 2016, ISBN boek: 9789492221353

Reputatielessen voor directeuren en commissarissen

De reputatie van organisaties, en ook van haar directieleden en commissarissen, wordt steeds belangrijker. Klanten, politiek, (social) media en maatschappelijke organisaties verwachten en eisen transparantie én informatie. Een goede reputatie onderscheidt je van de rest en schept daardoor kansen. Je reputatie is kwetsbaarder dan ooit en ‘de omgeving’ is nu rechter, jury en beul tegelijkertijd.

Directeuren en commissarissen moeten oog hebben voor hun omgeving, want als het misgaat wordt hun dit persoonlijk aangerekend. En aangezien iedereen tegenwoordig met elkaar verbonden is via (sociale) netwerken, kan een reputatie snel onder druk komen te staan. Je reputatie komt te voet en gaat per twitter. Hiermee komt er steeds meer spanning rond de boardroom. Reputatiemanagement is voor elke moderne leider een absolute must om succesvol te zijn of zelfs te overleven.

In Spanning rond de boardroom geven Frank Peters en Eric Heres inzicht hoe je reputaties (van organisaties en personen) kunt bouwen en beschermen. Boegbeelden uit bedrijfsleven, gezondheidszorg en media geven hun visie op reputatiemanagement en vertellen hoe zij belangrijke issues hebben aangepakt. Daarbij delen ze hun best practices en lessons learned.

Daarnaast zijn er interviews met bestuurders als Eelco Blok (KPN), Dick Berlijn (Deloitte) Cees ’t Hart (Carlsberg Group), Daniel Ropers (bol.com), Gerard van Olphen (APG), Jos de Blok (Buurtzorg) en Susi Zijderveld (NS). Topcommissarissen als Mijntje Lückerath-Rovers, Erik van de Merwe, Jacqueline Rijsdijk en Mirjam Sijmons belichten het onderwerp vanuit de rol als toezichthouder. Margot Scheltema, vier jaar op rij nummer 1 van de Management Scope Top 50 Corporate Vrouwen, geeft haar visie in het voorwoord.

Over de auteurs:
Frank Peters en Eric Heres zijn eigenaar van VIRTUS Communications. Frank en Eric zijn experts op het gebied reputatiemanagement, crisismanagement en issuemanagement. Zij adviseren bestuurders en toezichthouders van gerenommeerde (multinationale) ondernemingen, branche-organisaties en zorginstellingen.

Previews, recensies en interviews:
Artikel Goed crisismanagement voorkomt imagoschade, bij vakblad De Molenaar
Artikel De 8 gouden regels voor woordvoering tijdens een crisis, bij Adformatie
Artikel Tijd voor reputatiemanagement, bij vakblad De Molenaar
Recensie Spanning rond de boardroom, bij deBoekensalon
Artikel Glastuinbouw is te bescheiden en te introvert, bij Nieuwe Oogst
Recensie Spanning rond de boardroom, bij Magazine C, Logeion
Interview met de auteurs, bij Managementboek, door Ronald Buitenhuis
Recensie Spanning rond de boardroom, bij Managementboek, door Christel Deckers
Preview Spanning rond de boordroom, door Frank Peters bij Managementboek
Artikel Reputatielessen voor directeuren en commissarissen, bij Baaz Magazine