Mission Command – Paul Schmidt

verschenen: oktober 2018, ISBN boek: 9789492939005

De wereld verandert, nu onze leiders nog

De wereld verandert sneller dan ooit. Snel en effectief anticiperen op de omgeving is vereist om succesvol te zijn. Daarnaast neemt de nieuwe generatie werkenden geen genoegen meer met een taakgerichte aansturing en neemt behoefte aan zingeving in het werk toe. Hoe speel je daar op in en wat betekent dat voor leiderschap?

Mission Command leiderschap heeft hier een antwoord op. Het is ontwikkeld in het leger dat onder risicovolle en snel veranderende omstandigheden resultaten moet behalen. ‘Tweede worden’ is daar geen optie. Leiderschap en de wijze waarop wordt samengewerkt, maken het verschil. Dit boek beschrijft met praktische voorbeelden hoe Mission Command ook in het bedrijfsleven en bij de overheid kan worden doorgevoerd.

Met dit boek wil Paul Schmidt leidinggevenden inspireren om een Mission Command leider te worden. Omdat het een stijl is die je helpt om, in snel veranderende omstandigheden, concrete resultaten te boeken. Een stijl die je als leider in staat stelt teams te bouwen met een sterke sociale cohesie waarin doelgerichtheid, een winnaarsmentaliteit en blindelings vertrouwen de ingrediënten zijn.

Over de auteur:
Paul Schmidt was, naast zijn carrière als beroeps­ officier, topsporter (parachutespringen). Het trainen en coachen van sporters deed Paul besluiten het leger te verlaten en zich toe te leggen op training en consultancy voor het bedrijfsleven. Vanaf 1991 is hij ondernemer en vervulde hij de rollen van trainer, coach, projectleider, commercieel en algemeen directeur en president commissaris. Hij publiceert regelmatig blogs en schreef het boek De lokale overheid als klantgerichte dienstverlener. De laatste jaren ligt zijn focus op leiderschap en teamontwikkeling die hij in de praktijk brengt met de Mission Command filosofie.

Previews, recensies en interviews:
Recensie Mission Command, bij Managementboek
Recensie Mission Command, door Hanneke Tinor-Centi
Artikel In de veranderende wereld moeten nu de leiders transformeren, bij CustomerTalk
Preview Mission Command, door Paul Schmidt bij Managementboek