Mindhacking voor teams – Ronald van Aggelen

verschenen: maart 2019, ISBN boek: 9789492221872

Zo krijg je meer invloed als team(lid)

Iedereen kent ze wel: groepen mensen die als team door het leven moeten, maar zonder dat ze een gezamenlijk doel voor ogen hebben, en zonder een goed zicht op teamdynamiek. Dan is het leven als team erg moeilijk.

Dit boek gaat over het vergroten van invloed van teams en team­leden. Op inspirerende wijze wordt in Mindhacking voor teams duidelijk gemaakt wat teamleden kunnen doen om effectiever samen te werken en hoe gedrag en team­effectiviteit door mindhacking­ technieken kan worden beïnvloed. Voor teammanagers en opdracht­gevers wordt duidelijk hoe teams optimaal kunnen werken.

In het boek worden zestien succesfactoren gebruikt om duidelijk te maken wat focus en commitment binnen teams betekenen en hoe onze hersenen kunnen worden gemanipuleerd om prestaties van teams en de individuele teamleden te vergroten. In de hoofdstukken worden acht karikaturen van teamleden gebruikt om mindhacking, teamdynamiek en teamprestaties te illustreren. In Mindhacking voor teams behandelt de auteur thema’s als manipulatie en beïnvloeding van gedrag, en geeft hij voorbeelden hoe teams en teamleden bij kunnen dragen aan het succes van organisaties.

Over de auteur:
Ronald van Aggelen is mede-­eigenaar van SBA bv. Dit bedrijf richt zich op leiderschapsprogramma’s en teamontwikkeling aan de hand van het concept van Leadership Intent en introduceert Business Academies bij zakelijke netwerken binnen de sport. Vanuit zijn passie om ‘mensen verder te brengen’, werkt Ronald al dertig jaar als ondernemer op het gebied van mens en prestaties. Beïnvloeding is zijn vakgebied en vanuit de psychologie, neurologie en ondernemerschap hebben duizenden mensen al kennis gemaakt met zijn energieke en inspirerende wijze van werken. De auteur schreef eerder het succesvolle boek Mindhacking (2016) en de boeken Dertigers in crises en Je baan of je Leven.

Previews, recensies en interviews:
Recensie Mindhacking voor teams, bij Veronique’s Boekenhoekje
Recensie Mindhacking voor teams, bij Managementboek
Artikel Manipuleren kun je leren, bij MT
Recensie Mindhacking voor teams, door Hanneke Tinor-Centi