Blijven of gaan? – Saskia Harkema

verschenen: mei 2018.

ISBN boek: 9789492221988. verkoopprijs: 20,00 euro.

ISBN e-book: 9789492939135. verkoopprijs: 9,99 euro.

In de voetsporen van Syrische vrijheidsstrijders

De oorlog in Syrië is geen abstract fenomeen. Achter de onvoorstelbare en macabere getallen van doden en vluchtelingen, gaan mensenlevens schuil. Het is vooral een optelsom van mensen en hun droom van een vrij Syrië.

Over een paar van die mensen gaat het in dit boek. Syrische vrijheidsstrijders die de auteur begin 2014, aan de vooravond van de opkomst en opmars van IS, heeft ontmoet. De auteur volgt in de daaropvolgende jaren de levens en de keuzes van een aantal Syriërs en heeft zich steeds de vraag gesteld: ‘Wat kan ik doen?’

Het antwoord van de auteur ligt nu voor je. In dit boek wordt het verhaal van Syrië verteld vanuit het perspectief van een aantal mensen en hun onmogelijke keuze: blijven of gaan? Het is een hoopvol verhaal dat de onvoorstelbare veerkracht en moed van gewone mensen laat zien. Het snijdt universele thema’s aan en nodigt uit ons met vluchtelingen te verbinden.

Over de auteur:
Saskia Harkema is een duizendpoot: mensenrechtenactiviste, professor, trainer en coach. Ze is opgegroeid in Zuid-Amerika en werkt vanuit haar eigen bedrijf INENDI (Innovation, Entrepreneurship & Diversity) voor verschillende universiteiten, hogescholen en non-gouvernementele organisaties in heel Europa en Turkije. Daarnaast werkt ze met vluchtelingen via de door haar opgezette stichting Faces of Change.

Previews, recensies en interviews:
Recensie Blijven of gaan?, bij The New Royalty Worldblog
Recensie Blijven of gaan?, bij In de Boekenkast
Recensie Blijven of gaan?, bij Boekencoach Anna
Recensie Blijven of gaan?, bij Boekenschrijfster
Interview met Saskia Harkema, bij Boekenkrant
Recensie Blijven of gaan?, door Hanneke Tinor-Centi
Interview met Saskia Harkema, bij Wittenborg University
Recensie Blijven of gaan?, bij Veronique’s Boekenhoekje