Kracht zonder macht – 
Chester Jansen, Kees Lindhout, Harro Philip en Jos van Rooyen
Met 6 principes naar optimale ketenregie

Met diverse partijen werkt u samen om een product of service te leveren. Weet u zeker dat u maximaal rendement haalt uit deze samenwerking? Of zitten allerlei verspillingen u in de weg? Bent u in staat de samenwerking aan te passen als de markt daarom vraagt? Of zit u vast in allerlei beklemmende kaders?

Organisaties zijn altijd onderdeel van ketens en zijn dus afhankelijk van elkaar. De markt verandert in een steeds hoger tempo. De ketens moeten hierin mee. Organisaties moeten hierop meer en meer, liefst proactief, op inspelen om succesvol te overleven. Maar hoe doet u dat? U heeft immers geen formele macht over de ketenpartners.

Centrale sturing is vaak niet mogelijk. Daarnaast ontbreekt vaak het overzicht en moeten vele partijen worden meegenomen in de besluitvorming. Partijen die niet altijd op één lijn zitten. Toch is het van groot belang dat uw ketens goed worden aangestuurd. Een optimale ketenregie zorgt ervoor dat u een goede performance aan uw klanten kunt leveren. En dat de ketens aan de snel veranderende marktomstandigheden kunnen worden aangepast.

Kracht zonder Macht leidt u in zes principes naar deze optimale ketenregie en bestaat uit een combinatie van inzichten vanuit ketenregie, kwaliteitszorg en veranderkunde. Een aanpak waarbij de kern wordt gevormd door de Plan-Do-Check-Act cyclus. Slechts zes principes en tien stappen zijn nodig om ketens optimaal te regisseren. Met als resultaat: een goede performance van ketens door een maximale beheersbaarheid en een maximale veranderbaarheid.

Over de auteurs:
Chester Jansen is testexpert en ketenregisseur, eigenaar van Identify en auteur van diverse titels op het gebied van o.a. softwaretesten.

Kees Lindhout is verandermanager, oprichter en eigenaar van RibbonWood en auteur van de boeken Bee Different en Regie van Kwaliteit.

Harro Philip is managing consultant en senior testmanager, heeft ruime bestuurlijke ervaring en heeft meerdere publicaties op zijn naam staan.

Jos van Rooyen is testexpert en ketenregisseur, principal consultant bij Bartosz ICT en auteur van diverse titels op het gebied van o.a. softwaretesten.

Previews, recensies en interviews:
Artikel 6 principes voor succesvol agile veranderen, bij FM.nl
Opinie artikel Na succesvolle premiere een mooie tournee, bij Computable
[download id=”3033″], bij BI-Magazine
Opinie artikel Grip op projecten middel ketenregie, bij Computable
Recensie Kracht zonder macht, door Peter Logtenberg, Immune-IT
[download id=”2534″], bij Nieuwsblad Transport
Recensie Kracht zonder macht, bijTestNet
Gastcolumn: Organiseer samenwerking in de keten, bij Baaz Magazine
Preview Kracht zonder macht, door de auteurs bij Managementboek