Een gemakkelijke prooi – Norman Jansen

verschenen: juni 2020.

ISBN boek: 9789492939463. verkoopprijs: 20,00 euro.

ISBN e-book: 9789492939500. verkoopprijs: 9,99 euro.

Ze kennen elkaar niet, wonen duizenden kilometers bij elkaar vandaan, maar Thiemo en Youssef hebben meer met elkaar gemeen dan ze lief is.  Afkomstig uit verschillende culturen en met totaal andere achtergronden nemen deze jongens onbedoeld de verkeerde beslissingen.

Het gevolg is vernedering en mensonwaardige gebeurtenissen. Ongewild komen zij terecht in de keiharde wereld van de georganiseerde misdaad, krijgen te maken met geweld, verleiding, en sextortion. Er ontstaan levensgevaarlijke situaties en hun lot lijkt bezegeld.

Gebaseerd op waargebeurde feiten geeft de nieuwste roman van Norman Jansen een indrukwekkend en wellicht wel schokkend inzicht in het leven van minderjarige slachtoffers van mensenhandel.

Over de auteur

Norman Jansen is al ruim dertig jaar werkzaam bij de Koninklijke Marechaussee waarbij hij verschillende disciplines van het vak heeft doorlopen. Vanuit zijn kennis en ervaring bij het Expertisecentrum Mensenhandel en Mensensmokkel, maar ook tijdens zijn langdurig verblijf in het Caribisch gebied en recentelijk ook in West Afrika, heeft hij zich inmiddels toegelegd op het schrijven van fictie en non-fictie.
Het zijn juist die bijzondere ervaringen die hij gebruikt om de persoonlijke omstandigheden van slachtoffers van mensenhandel en mensensmokkel, een menselijker gezicht te geven.Eerder schreef hij al  de roman ‘De stilte van het water’ (waarvan ook recent de Engelse vertaling Calm Watersis verschenen), gebaseerd op zijn ervaringen op Haiti en Tortola waarbij het leven van een jonge moeder wordt beschreven.

Recensies, interviews etc.

Veronique Janssen: https://t.co/U05Ufv4NFu?amp=1

Hanneke Tinor-Centi: https://t.co/ExUGCbuTWh?amp=1

Conny Schelvis: https://www.hebban.nl/recensie/conny-schelvis-over-een-gemakkelijke-prooi

Inge Brunnekreef https://www.hebban.nl/recensie/ingebrun-over-een-gemakkelijke-prooi

Perfecte Buren: https://perfecteburen.nl/review/een-gemakkelijke-prooi-norman-jansen/

Marc-jan van Dam: https://mjvandam.wordpress.com/2020/07/04/een-gemakkelijke-prooi-norman-jansen/

Elma Voogdt: https://thenewroyaltyworldblog.wordpress.com/2020/07/27/recensie-een-gemakkelijke-prooi/

Sandra van Velzen: https://www.hebban.nl/recensie/sandra-over-een-gemakkelijke-prooi

Valeries Vaes: https://valeriesboekenwereld.be/?rcno_review=een-gemakkelijke-prooi-norman-jansen

Amanda Tuinstra: https://www.bloglovin.com/blogs/liefde-voor-boeken-amanda-14806643/een-gemakkelijke-prooi-norman-jansen-7626480699