Alles is terloops – Saskia Harkema

verschenen: juli 2020.

ISBN boek: 9789492939494. verkoopprijs: 20,00 euro.

ISBN e-book: 9789492939524. verkoopprijs: 9,99 euro.

Johanna is een ogenschijnlijk succesvolle vrouw die op haar negenenveertigste in een psychiatrische kliniek belandt. Via flashbacks vertelt ze ons over haar leven en komen we te weten hoe ze daar terecht is gekomen. Ze heeft een turbulent leven gehad van reizen, afscheid nemen en weer beginnen. Na heel veel omzwervingen, hoogte- en dieptepunten en bijzondere ontmoetingen beseft ze dat ze ontworteld is en zich altijd een buitenbeentje heeft gevoeld. Er is een steeds terugkerende vraag in haar leven ontdekt ze: wie ben je als je niet opgroeit waar je geboren bent, steeds weggaat, daardoor niet echt een thuis hebt en steeds de vraag krijgt ongeacht waar je bent, waar je vandaan komt? Het is een zoektocht om een antwoord op die vragen te krijgen. Ze neemt ons mee op haar reis door Colombia, Argentinië en Brazilië totdat ze definitief terugkeert naar Nederland. Ze krijgt de Q-koorts, vecht voor haar gezondheid, raakt bevriend met vluchtelingen en via de puzzelstukjes van haar leven probeert ze haar evenwicht te hervinden. Zal het haar lukken?

Over de auteur

Saskia Harkema is een duizendpoot: wetenschapper, mensenrechtenactiviste, trainer en coach. Ze is opgegroeid in Zuid-Amerika en werkt vanuit Impact Leaders International en Move in 2 the Future voor verschillende universiteiten, hogescholen en profit en non-profit organisaties in heel Europa en Turkije. Daarnaast werkt ze met vluchtelingen via de door haar opgezette stichting Faces of Change. Eerder schreef ze het boek ‘Blijven of gaan?’ (2018) over Syrische vluchtelingen.

Dit boek is een roman geïnspireerd op het leven van de auteur. Via de hoofdpersoon worden alle aspecten die te maken hebben met erbij horen en thuis voelen op een indringende en intieme manier belicht en beschreven.

Recensies

Valerie Vaes: https://valeriesboekenwereld.be/?rcno_review=alles-is-terloops-saskia-harkema

Veronique Janssen: buff.ly/33RXxzH

Hanneke Tinor-Centi: http://hanneketinorcenti.nl/alles-is-terloops/

Annelies via Hebban website: https://www.hebban.nl/recensie/annelies1960-over-alles-is-terloops

Elma Voogdt: https://thenewroyaltyworldblog.wordpress.com/2020/09/01/recensie-alles-is-terloops/

Inge Brunnekreef: https://www.hebban.nl/recensie/ingebrun-over-alles-is-terloops