Overbeek schrijft praktisch boek over ‘diversiteit’

Volgende week verschijnt het boek ‘Diversiteit‘ van Bert Overbeek. Het is alweer het derde managementboek van Bert bij Futuro Uitgevers in het nog korte bestaan (ruim twee jaar) van de uitgeverij.

De maatschappij lijkt zich momenteel steeds meer te richten op ‘verschillen’, en dan juist de nadelen ervan. Polarisatie lijkt het modewoord en tegenstellingen worden aangescherpt. Overbeek beschreef in z’n vorige boek ‘Mannen en/of Vrouwen‘ (een vijfde positie in top-100 bij Managementboek) al de verschillen tussen de seksen, en hoe we die verschillen juist kunnen benutten op de werkvloer om tot betere samenwerking en betere resultaten te komen.

In zijn nieuwe boek ‘Diversiteit‘ gaat hij nog een stap verder; bij behandelt theorie en meningen over alle mogelijke verschillen (sekse, geaardheid, culturele achtergrond, etc. etc.) op de van hem bekende manier. Daarna geeft hij op praktische wijze, waarbij de fun niet vergeten wordt, de handvatten om morgen  al met diversiteit aan de slag te gaan in jouw bedrijf, organisatie of instelling.

Diversiteit‘ verschijnt volgende week en is beschikbaar als papieren boek en als e-book.