Hoofdstuk – Rutger Slump

verschenen: december 2020.

ISBN boek: 9789492939531. verkoopprijs: 20,00 euro.

ISBN e-book: 9789492939616. verkoopprijs: 9,99 euro.

Rutger haalt zijn dochtertje Janna uit bed en opeens kan hij niets meer. Hij is door een herseninfarct in een klap veranderd van een veertigjarige ambitieuze vader in een blinde man die enkel nog in bed kan liggen. Hij heeft volgens de wetenschap zes weken de tijd om weer te herstellen, maar niemand weet goed hoe. Na twee weken begint Rutger zijn linkerhand te trainen door dit boek te schrijven.

De roman volgt het eerste jaar van het revalidatieproces, van weer leren lopen tot zijn pogingen weer een passende plek in de maatschappij te veroveren. Hij loopt daarin continu vast in een goedbedoelend zorgsysteem wat tot veel conflicten leidt. Het is een race tegen de klok. Zal hij zichzelf weer tijdig kunnen terugvinden? Kan hij zijn gezin redden? En wordt hij ooit weer geaccepteerd als buitenbeentje?  

Over de auteur

Rutger Slump is vader van twee kinderen, leiderschapstrainer met een focus op innovatie en teams, en is nooit van plan geweest om deze roman te schrijven. Zijn verlangen is om met jou in gesprek te gaan over mensen in systemen, omdat we elkaar erin verliezen.

Recensies

Elma Voogdt: https://thenewroyaltyworldblog.wordpress.com/2020/12/04/recensie-hoofdstuk/

Hanneke Tinor-Centi: https://hanneketinorcenti.nl/hoofdstuk/

Valerie Vaes: https://valeriesboekenwereld.be/?rcno_review=hoofdstuk-rutger-slump