Goden en Goeroes – Bert Overbeek

verschenen: november 2018, ISBN boek: 9789492939067 

Inspiratiebronnen op de werkvloer

Diversiteit is een belangrijk en actueel thema, ook in bedrijven en organisaties. In de discussie over diversiteit ‘op de werkvloer’ is het benutten van spirituele diversiteit echter nog een ondergeschoven kindje. En dat is spijtig, want spirituele diversiteit kan nogal wat voordelen bieden.

De manager die ervoor kan zorgen dat zijn teamleden de spirituele inspiratie van collega’s gaan benutten, zal een mentaal gezonder team krijgen dat beter presteert. Ziekteverzuim kan worden teruggedrongen, zelfreflectie wordt beter ontwikkeld, stress wordt voorkomen en de samenwerking tussen de teamleden wordt verbeterd. En hiervoor hoef je zelf niet spiritueel te zijn, of te worden.

In Goden en Goeroes helpt Bert Overbeek managers om spiritualiteit in een team zodanig te coachen, dat het team er beter van wordt. Overbeek ‘mengt’ kennis, inzicht en (praktijk)ervaring door elkaar, en helpt zo de lezer op weg. Niet alleen waar het gaat om spirituele diversiteit, maar in alle aspecten van leiderschap zult u zich na het lezen van dit boek verdiept en aangescherpt voelen.

Over de auteur:
Bert Overbeek is een zeer ervaren MD-begeleider, veranderaar en specialist in samenwerking en teamontwikkeling. Goden en Goeroes is het derde deel van het drieluik dat Bert Overbeek schreef over diversiteit. Eerder verschenen van hem Mannen en/of Vrouwen en Diversiteit, die allebei een top-10 positie behaalden bij Managementboek.

Previews, recensies en interviews:
Recensie Goden en Goeroes, door Rick Lindeman bij Managementboek
Artikel Openstaan voor elkanders spiritualiteit maakt teams sterker, bij CustomerTalk
Recensie Goden en Goeroes, bij Managementboek
Recensie Goden en Goeroes, door Hanneke Tinor-Centi
Interview met Bert Overbeek, bij JongeBazen
Preview Goden en Goeroes, door Bert Overbeek bij Managementboek
Artikel Leer de lol zien van spirituele diversiteit op de werkvloer, bij JongeBazen