Diversiteit – Bert Overbeek

verschenen: mei 2017, ISBN boek: 9789492221667

Benut de kracht van verschillen in organisaties

Benut de verschillen tussen mensen in organisaties! Soms lijkt het erop dat we in een samenleving wonen waarin we verschillen benadrukken en steeds vaker tegenover elkaar staan in plaats van naast elkaar. Terwijl diversiteit zoveel goeds kan toevoegen aan organisaties, bedrijven en de samenleving: meer invalshoeken maken de besluitvorming beter; de oordeelsvorming is gedegener; je stapt makkelijker af van een verkeerde koers; je bent beter in internationale business; je ontwikkelt betere onderhandelingsvaardigheden; er zijn minder bloopers en je werkt efficiënter.

Diversiteit is steeds meer een thema geworden voor commissies en werkgroepen. Daarmee is het losgetrokken van de werkvloer. In de praktijk blijkt echter dat het met name in de managementlagen niet best gesteld is met de diversiteit. Niet iedereen krijgt nu eenmaal dezelfde kansen. Met Diversiteit helpt Bert Overbeek je om de voordelen van diversiteit te benutten. Wanneer je percepties verbreedt, zul je zien dat diversiteit je organisatie verrijkt.

Ontdek de fun van diversiteit en optimaliseer de samenwerking. Bert Overbeek wil je aanzetten tot nadenken en de diversiteitsontwikkeling van organisaties ondersteunen. Aan de hand van vooraanstaande literatuur en met veel praktijkvoorbeelden helpt Overbeek leiders en managers om de voordelen van diversiteit in te zien en er concreet gebruik van te maken. Overbeek schildert een even realistisch als uitdagend en hoopgevend perspectief. We kunnen veel aan elkaar hebben, en dit boek helpt dit in gang te zetten.

Over de auteur:
Bert Overbeek is een zeer ervaren trainer/coach, veranderaar en specialist in samenwerking en teamontwikkeling. Een goed resultaat in een gezonde werksfeer staat bij hem centraal. Hij achterhaalt, door snel en open te communiceren, snel wat verbeterd kan worden en daarna buigt Bert eventuele blokkades samen met een team om. Bert schreef al meerdere boeken, waaronder Het Flitsbrein (2015) en Mannen en/of Vrouwen (2016) die allebei een top-10 positie behaalden bij Managementboek.

Previews, recensies en interviews:
Webinar Leidinggeven als een baas, bij Werkgeverslijn Land- en Tuinbouw
Column Bert Overbeek, bij Managementboek
Recensie Diversiteit, door Annett Keizer bij Managementboek
Artikel Diversiteit ontwikkelt je skills, bij Baaz Magazine
Recensie Diversiteit, bij Managementboek
Artikel Diversiteit: een prachtige manier om je te verbeteren!, bij HRzone
Recensie Diversiteit, door Hanneke Tinor-Centi
Bericht Doornse top 10 schrijver Bert Overbeek signeert, bij Nieuwsblad De Kaap
Blog Diversiteit vereist ‘switching leadership’, bij ManagementSite
Preview Diversiteit, door Bert Overbeek bij Managementboek