Het Nieuwe Veranderen

De gedrag- en/of cultuur start-up is een nieuw instrument, dat toekomstbestendig is. Op dit moment lopen cultuurveranderingen top-down, meestal met de hulp van dure externe bureaus. Mensen moeten naar bijeenkomsten, er zijn opleidingen en hele pakketten die vaak tot tonnen kosten aan inhuur en onttrekkingskosten.

Vaak mislukken deze bijeenkomsten (over veranderingen), omdat managementteams ze niet goed benutten. Dit kan echt anders. Met de gedrag- en/of cultuur start-up heb je een minimum aan onttrekkingskosten, kun je toe met 1 externe (ook in grote organisaties), is de borging en het draagvlak verzekerd, creeer je in een klap resultaatgerichtheid met een goede sfeer en ben je klaar voor de toekomst, omdat de implementaties razendsnel verlopen. Binnen de door het management gestelde ‘agile frameworks’ gaan er bij medewerkers start ups van start die cultuur en gedrag razendsnel van de grond brengen. De klant is er van meet af aan bij betrokken. 

In het bedrijfsleven werken managers nog vaak veel te traag, omdat ze te lang met blauwdrukken bezig zijn en alles top-down willen doen. Bovendien breken ze hun hoofd over het draagvlak bij deze top down benaderingen. Zo zijn er minstens twee vertragende elementen. ‘Te groot en abstract denken’ over praktische zaken. En de implementatie van hun plannen in de organisatie. En het kan dus echt vele malen sneller. Daarom ontwikkelde mijn organisatie Pitcher Support en ik (mede op basis van 21 jaar ervaring) de ‘cultuur start up’ en de ‘gedrag start up’. Start ups waar ook de klanten en leveranciers bij betrokken wordt. Deze start ups passen bij de moderne tijd en kunnen mee met de toekomst. In deze tijden van agile management, disruption en innovatie zijn ze zelfs een noodzaak.