Hagedoorn rondt manuscript boek af

Peter Hagedoorn heeft het manuscript voor z’n boek ‘De vloeibare samenleving‘ ingeleverd. Zijn managementboek zal over enkele weken bij Futuro Uitgevers verschijnen.

In het boek beschrijft Hagedoorn hoe digitalisering en globalisering de wereld veranderen, en dat we hiermee ons voordeel moeten doen. Het boek is volgens de auteur “niet bestemd voor bange mensen’. Hij wil juist een tegenwicht bieden aan populisten en protectionisten, en staat uitgebreid stil bij de kansen en verbeteringen die er liggen voor de samenleving door deze digitalisering en globalisering.

Hagedoorn is opgeleid als natuurkundig ingenieur in Delft en heeft gewerkt bij Shell, het Ministerie van Economische Zaken en diverse IT bedrijven. In 1998 werd hij gevraagd om het Millennium Platform leiding te geven dat Nederland moest helpen om de millenniumwisseling goed door te komen. Daarna was hij Chief Information Officer bij Hagemeyer en Océ en was hij de eerste voorzitter van het CIO-Platform Nederland, in welke hoedanigheid hij tevens in de Board zat van de European CIO Association. Voor al zijn activiteiten als CIO kreeg hij in 2005 de CIO-Award.