Fijne reacties op boek ‘Heleen’

De autobiografische roman ‘Heleen‘ van auteur Johan Steenhoek krijgt veel positieve reacties. Van lezers, maar inmiddels is ook de tweede positieve recensie verschenen over het half oktober verschenen boek.

De auteur heeft afgelopen weken diverse brieven en e-mailtjes van lezers ontvangen, waarin ze aangeven ‘geraakt’ te zijn door het verhaal en de oprechte manier waarop het is opgeschreven. Al snel na publicatie van het boek verscheen er een positieve recensie van het boek door Hanneke Tinor-Centi, die ook op de website van Managementboek staat. En gisteren verscheen een tweede recensie, nu op de website van BoekenBijlage en deze is ook uiterst positief. Deze recensie is ook online na te lezen.

In de roman beschrijft Johan (in dagboekvorm) wat er gebeurt met hoofdpersoon Eric als diens vrouw Heleen in het ziekenhuis belandt, en alles anders wordt. Hij gaat een onzekere tijd tegemoet, waarin hij terugdenkt aan de mooie momenten die hij samen met Heleen heeft beleefd. Ondertussen loopt hij tegen allerlei obstakels in de zorg aan en zoekt hij steun bij zijn familie en vrienden. Het wordt voor Eric nog lastiger als hij verliefd wordt op Brigitte en een relatie met haar begint.