Waardevolle verbindingen – Nanko Boerma

verschenen:  ISBN boek:…

De constructie van vertrouwen in de toekomst

Gek word je er van. Van al die ‘instanties’, variërend van banken tot Sociale Dienst, van Belastingdienst tot woningbouwcorporaties, van (ziektekosten-)verzekeraars tot telecombedrijven. Ze doen vaak niet wat je verwacht, stellen onbegrijpelijke eisen en trekken je in ondoorgrondelijke procedures. Ze bepalen je leven, maar je hebt er geen ‘grip’ op. Als burger zit je helaas aan deze instanties vast. Ook al ben je ontevreden; je bent niet zomaar van ze af.

In Waardevolle verbindingen worden gebrekkig functionerende instanties in staat van beschuldiging gesteld. Want zij hebben ervoor gezorgd dat de burger hen wantrouwt, in plaats van vertrouwt. Het is een pleidooi waarin burgers worden opgeroepen niet te wachten op deze falende instanties, maar met elkaar waardevolle verbindingen aan te gaan. En het is een pleidooi richting politiek, want zij heeft de taak het vertrouwen te herstellen door de burger de ruimte te geven.

Over de auteur:
Nanko Boerma is directeur van Transactieland.nl. Hij heeft gewerkt op het snijvlak van bestuur, beleid en ICT. Bij overheden, bedrijven en onderwijsinstellingen was hij eindverantwoordelijk manager van programma’s voor innovatie en vermindering van administratieve lasten. Daarnaast is Nanko ook auteur van het boek Koppelzones.

Aanbeveling:
Farid Tabarki, founding director Studio Zeitgeist, columnist van Het Financieele Dagblad zegt over het boek: “Sterke analyse. De transactie zien als basiseenheid voor inrichting van staat en samenleving is nieuw en origineel. Hoe we zo’n samenleving moeten inrichten, is een onderwerp dat velen zal bezighouden!”

Previews, recensies en interviews:
Blog Het einde van de leider met de grote L, bij Lerende leiders
Artikel Een spel met weinig winnaars, bij ScienceGuide
[download id=”2194″], bij Sigma
[download id=”2012″], bij Management Executive
Recensie Waardevolle verbindingen, bij TPC Online
Recensie Waardevolle verbindingen, bij Netwerk Politieke Innovatie