Neuroleiderschap – Guido de Valk

verschenen: oktober 2015, ISBN boek: 9789492221209 

Van macht naar kracht

Deze tijd vraagt om een ander type leiders en managers. Leiders die de mens centraal stellen en die weten hoe ze met mensen om moeten gaan en mensen kunnen laten groeien. Managers die zich onderscheiden door waardengedreven leiderschap. Echter, hoe je zo’n leider kunt worden is nog vaak niet duidelijk. Hoe zorg je er daadwerkelijk voor dat je ander gedrag ontwikkelt, zonder dat je verzandt in wollige, vage begrippen? En hoe zorg je ervoor dat dit andere gedrag ook blijvend ander gedrag is?

In het boek Neuroleiderschap leer je hoe je een nieuwe manager kan worden door kennis en technieken uit de hersenwetenschappen toe te passen. Guido de Valk helpt je stap voor stap om antwoorden te vinden op deze vragen. Met de techniek van de neuroleiderschap is deze transformatie namelijk zeer goed mogelijk en ook bereikbaar voor iedereen.

Neuroleiderschap is opgebouwd uit twee delen. In het eerste deel leer je hoe ons brein werkt en wat dat betekent voor de manier waarop je leiding geeft aan anderen. Het tweede deel is zeer praktisch van aard en geeft je veel praktische tips. Na het lezen van het boek weet je wat je moet doen om de verandering naar waardengedreven leiderschap bij jezelf en bij jouw teamleden tot stand te brengen.

Over de auteur:
Guido de Valk is leiderschapscoach, arts, expert in neuroleiderschap en mindfulness, en sinds 2008 eigenaar van De Valk Leadership Company. Guido is zijn loopbaan begonnen als huisarts in Amsterdam en heeft vervolgens ruim tien jaar als manager in de zorgsector en bij de overheid gewerkt. Guido is ook auteur van het boek Menselijk leiderschap (2017).

Previews, recensies en interviews:
Artikel Neuroleiderschap, lessen voor interim-managers, bij ZIPconomy
Artikel Zo veel (on)zin zit er in neuro-leiderschap, bij MT
[download id=”2692″], bij De Psycholoog
Artikel Succesvol ondernemerschap met het brein in gedachten, bij Baaz Magazine
Boekentip: Neuroleiderschap, bij Baaz Magazine
Artikel Vliegen, niet kwaken, bij Managementboek, door Pierre Pieterse
Interview met auteur Guido de Valk, bij Managementboek, door Ger Post
Recensie Neuroleiderschap, bij Managementboek, door Eric van Arendonk
Blog Leiderschap zit vooral tussen de oren, door Kees-Jan Dijkstra
Artikel Jeuk van de micromanager, bij Intermediair
Preview Neuroleiderschap, door Guido de Valk bij Managementboek