Nelleke – Henk Geurtsen

Verschenen: februari 2023.

Verkoopprijs: 22,95 euro. ISBN: 9789492939951.

Verkoopprijs: 9,99 euro. ISBN e-book: 9789492939968.

Henk en Nelleke hebben een gelukkig leven, samen met hun kinderen en kleinkinderen, totdat geheel onverwacht blijkt dat Nelleke een ongeneeslijke vorm van kanker heeft en acht weken daarna overlijdt.

In ‘Nelleke’ neemt Henk Geurtsen ons mee in de rollercoaster die hun leven vanaf dat moment is: de onzekerheden, de vele beslissingen die ze moeten nemen, het verdriet omdat hun zoon en schoondochter door de corona-ontwikkelingen niet naar Nederland kunnen komen.

Rode draad in het boek is dat Henk en Nelleke toch blijven genieten van de positieve dingen en elke dag het leven vieren. Henk beschrijft ook de periode na het overlijden van Nelleke en de manier waarop hij het leven oppakt, voortbordurend op de krachtige en positieve basis die ze met elkaar hebben neergezet.

Henk sluit het boek af met: “Het moeten meemaken van het overlijden van een naaste, dat gun ik niemand, maar het beleven ervan zoals wij hebben gedaan, dat gun ik iedereen.”

Over de auteur

Henk Geurtsen is organisatieadviseur en sinds 1985 getrouwd met Nelleke Oosterhof. Hij heeft twee kinderen en drie kleinkinderen, waarvan één in Australië. Elke woensdag is zijn opadag, dan past hij op een van de kleinkinderen. Verder is Henk naast zijn werk graag met de paardensport bezig. Hij houdt van lekker eten en koken, vooral de Aziatische keuken. Hij reist graag en houdt van (berg)wandelen. Zijn zwaarste opgave was een 12 daagse trektocht naar het Mount Everest base camp in Nepal. Daarnaast heeft Henk enkele keren de Nijmeegse Vierdaagse gelopen.

Het boek ‘Nelleke, dagboek van een heftig en inspirerend levenseinde‘ is begin februari 2023 verschenen (als papieren uitgave en als e-book).

In de media

Interview Radio Aalsmeer: https://radioaalsmeer.nl/programma/echt-esther/uitzending/2023-03-23/

Interview Barneveldse Krant/ Scherpenzeelse Krant: https://app.scherpenzeelsekrant.nl/lees/912278

Recensies

Hanneke v.d. Water: https://www.to-taalboekrecensies.nl/nelleke/

Elma Bruin: https://thenewroyaltyworldblog.wordpress.com/2023/03/01/recensie-nelleke/

Inge Brunnekreef: https://www.hebban.nl/recensie/ingebrun-over-nelleke

Amanda Tuinstra: https://www.hebban.nl/recensie/amanda-tuinstra-over-nelleke

Danielle: https://www.hebban.nl/recensie/daan2214-over-nelleke

Anne-Marie: https://www.hebban.nl/recensie/anne-marie-margrete-dewachter-franke-over-nelleke

Rita: https://www.hebban.nl/recensie/rita-leyman-over-nelleke

Nel Crea: https://www.hebban.nl/recensie/nel-crea-over-nelleke

Reacties

Pia Dijkstra, oud-presentatrice van het NOS-journaal en D66-kamerlid, zegt over het boek: “In heldere taal beschrijft Henk de laatste maanden van het leven van zijn vrouw en de bijzondere manier waarop zij dit hebben beleefd. Vanuit een intense, krachtige en positieve levenshouding, waarmee zij deze levensfase tot een zeer waardevolle en waardige periode maken. Eigen regie en zelfbeschikking staat voorop. Een verhaal dat emotioneert en inspireert.” 

Een greep uit de andere reacties:

“Ik heb je boek net in een keer uitgelezen. Ik kon niet stoppen, het was zeer emotioneel en indrukwekkend. Ben er stil van. Mijn complimenten en ik weet zeker dat Nelleke apetrots op je is vanuit waar ze is….”

“Wat een mooi geschreven boek. Sommige stukken ook echt met tranen in mijn ogen gelezen, maar zo eerlijk en oprecht hoe jullie dit beleefd hebben. Echt een inspiratie voor iedereen. Zo trots en ik hoop dat dit nog veel mag brengen. Normaal lig allang op bed maar had nu echt de drang om het uit te lezen 😂. Hier mag je onwijs trots op zijn.”

“Ik heb je boek in ‘een ruk uitgelezen . Wat heb je het mooi onder woorden gebracht! Geweldig. Het ademde  liefde, kracht en verbondenheid  uit.”

“Wauwwww Henk ik heb het boek net in 1 ruk uitgelezen. In 1 woord PRACHTIG. Ik heb gelachen, een traantje weg moeten pinken veel herkenbare dingen gelezen. Maar ook echt heel indrukwekkend geschreven👌”

“In 2x uitgelezen. Geen vrolijk verhaal maar werkelijk waar mooi leesvoer! Vanavond hebben we vrienden op bezoek en zullen we het leven weer vieren. Ik drink er eentje op jullie.”

“Prachtig verwoord, emotioneel maar toch zo positief! Een traan gelaten, niet vanwege het verdriet maar de liefde die ik voel tussen jou en Nelleke en die van jullie (klein) kinderen en schoonzoon en schoondochter❤️🥰❤️”