Maalstroom – Pepper Kay
Een Kit Guardner Scifi – deel 5

Als interstellair privé-detective Kit Guardner bezig is met een saaie surveillance-­opdracht in de lokale supermarkt, wordt deze overvallen. Wanneer ze weer bijkomt, ligt ze in het ziekenhuis en kan ze zich niets anders herinneren dan het lopen van eentonige rondjes door de winkel. De behandelend arts vertelt haar dat ze waarschijnlijk het slachtoffer is geworden van een partydrug en dat het geheugenverlies van tijdelijke aard zal zijn.

Maar waarom is er dan een toxine in haar bloed aangetroffen waarvan de oorsprong onbekend is? En waarom blokkeren haar hersenen bepaalde herinneringen? En waarom zou ze een partydrug innemen als ze nooit naar dance-feesten gaat? En wat heeft dat met die overval te maken?

Om niet gek te worden van de vragen die door haar hoofd spoken, gaat ze op onderzoek uit. Tot een Veringolees het kantoor van Guardner Investigations binnenstapt met het verzoek om twee verdwenen familieleden op te sporen. Blij met de afleiding neemt ze de opdracht aan en vertrekt met Boran naar zijn thuisplaneet. Vanaf het allereerste moment dat ze op Veringo is, probeert iemand haar echter uit te schakelen en lijkt iedereen waarmee ze in contact komt een eigen agenda te hebben. Wie kan ze vertrouwen?

Over de auteur:
Pepper Kay (pseudoniem) is als vertaler van technische documentatie vrijwel haar gehele werkzame leven al bezig met taal. Pas in 2010 ontdekte ze een onvermoede liefde voor het schrijven van verhalen. Al snel wist Pepper waar haar hart lag: het schrijven van sciencefiction-verhalen.

Inmiddels heeft Pepper Kay zeven boeken op haar naam staan. Vijf daarvan maken deel uit van de SF-serie over interstellair privé-detective Kit Guardner: MaalstroomDoodvonnisVuurstormSlangenkuil en ID-crisis. Met haar boeken Drakenbloed en Drakenspoor laat Pepper zien dat zij ook een wereld mét magie weet te creëren.

Previews, recensies en interviews:
Recensie Maalstroom, bij 9636wen’s blog
Interview met Pepper Kay, bij Veronique’s boekenhoekje
Recensie Maalstroom, bij Valeries Boekenwereld
Recensie Maalstroom, bij Birdy’s boeken
Recensie Maalstroom, bij Veronique’s boekenhoekje
Recensie Maalstroom, bij Overschrijvengesproken
Recensie Maalstroom, bij Hebban
Recensie Maalstroom, deBoekensalon
Nieuwsbericht Maalstroom, bij Fantasize
[download id=”3873″], bij SF Terra
Recensie Maalstroom, bij FantasyWereld
Recensie Maalstroom, bij Connie’s Boekenblog
Recensie Maalstroom, bij Ikhouvanhorrorfantasyenspanning