Hannes keuze – Mascha Gesthuizen

Verschijning: eind april 2022

ISBN boek: 9789492939821. Verkoopprijs: 20,00 euro.

ISBN e-book: 9789492939845. e-book: 9,99 euro.

Het is 1952 als een jonge ongehuwde vrouw afstand doet van haar pasgeboren baby. Hanne is een vrolijke vrouw die al jong op eigen benen staat. Na de nodige omzwervingen komt ze Barend tegen, de man van haar dromen. Er is alleen één probleem: hij is getrouwd. Hun geheime relatie speelt zich af in het huis dat hij voor haar koopt en ze krijgen zelfs twee kinderen. Maar hoe lang kan Hanne dit leven volhouden?

Chrissie leeft een gelukkig leven als haar ouders plotseling omkomen bij een auto-ongeval. Na hun dood vindt Chrissie papieren die een afschuwelijk geheim onthullen. Samen met haar beste vriendin gaat ze op zoek naar de waarheid. De vrouwen treffen elkaar en vinden zichzelf terug in de ander. Er ontstaat een band die liefde en haat kent. Het einde van Hannes leven nadert. Hoe kan Chrissie haar helpen bij het maken van de belangrijkste keuze in haar leven?

Over de auteur

Mascha Gesthuizen (1969) werkte tot 2014 als huisarts. Onbewust verzamelde ze in haar hoofd situaties en voorvallen die erom schreeuwden verteld te worden. Als schrijver weekt ze deze gebeurtenissen los van hun oorsprong en vat de beelden in tekst om de wereld te laten zien wat zich achter onze deuren afspeelt. Voor ‘Hannes keuze’ heeft de schrijfster zich opnieuw laten inspireren door maatschappelijke thema’s. Hoe kan ze ook anders als voormalig huisarts. ‘Deze thema’s spelen achter de meeste deuren waar wij naar kijken als we door de straten lopen. Ons niet bewust van strijden die gestreden worden, oordelen we over wat we zien. Maar niet voor niets is het spreekwoord: elk huis heeft zijn kruis.’ Mascha schreef eerder de romans ‘Halverwege het einde'(2018) en ‘De stier'(2021).

Recensies

Inge Brunnekreef: https://www.hebban.nl/recensie/ingebrun-over-hannes-keuze

Elma Voogdt: https://thenewroyaltyworldblog.wordpress.com/2022/05/24/recensie-hannes-keuze/

Annette Overvoorde: https://birdysboeken.blogspot.com/2022/05/recensie-hannes-keuze-mascha-gesthuizen.html?m=1

Hanneke van de Water: https://hanneketinorcenti.nl/hannes-keuze/

Valerie Vaes: https://valeriesboekenwereld.be/?rcno_review=hannes-keuze-mascha-gesthuizen