Flessenpost aan Hades en de Dagda – Jeroen Rook

Verschijning: 11 april 2024
ISBN boek: 9789492221124.
Verkoopprijs boek: 22,95 euro. Verkoopprijs e-book: 10,99 euro.
Wat als een brief naar het universum een helder antwoord zou opleveren? En wat als obsessie van een ontspoord hart leidt tot abnormale taferelen?
Als jonge jongen van een jaar of twintig is hoofdpersoon Peter hoteldebotel verliefd op een zekere Myrthe. Ze is zijn grote muze en in gedachten draagt hij haar op handen. In de praktijk echter is de romance ver te zoeken.
Als ze uit beeld verdwijnt, blijft ze later in zijn kneuterige leven op Peters netvlies in grote mate aanwezig. Hoe normaal hij ook wil leven… het verdwijnt nooit volledig uit beeld. Haar evenbeeld op zijn netvlies ontwikkelt zich tot een obsessie en hij ontwikkelt daarmee een schaduwleven.
De roman ‘Flessenpost aan Hades en de Dagda’ is een fictief verhaal over een  engelendans omtrent een obsessieve hoofse vorm van liefde, waar droom en realiteit door elkaar lopen als kat en muis, alwaar er keer op keer een zekere mystiek om de hoek komt kijken.
Is het allemaal voor niets geweest? Wie verwacht er nu ooit antwoord te krijgen vanuit het universum? Zou Hades of de Dagda ooit haar brullende antwoord schreeuwen? De tijd loopt.
Over de auteur
Jeroen Rook is een gepassioneerd Nederlands schrijver, die de kunst verstaat om de lezer mee te nemen in de gedachten en denkwijze van de diverse personages. Je vereenzelvigt je als lezer vaak met de hoofdpersoon in zijn boeken, of je hebt er in ieder geval empathie voor. eerder verschenen van hem de romans ‘Babba‘ en ‘Doorprutsen met bokkenpruik‘.
Recensies
Veronique Janssen: veroniquesboekenhoekje.nl