Omgaan met gevoelsmensen – Sjaak Overbeeke

verschenen: maart 2016.

ISBN boek: 9789492221506. verkoopprijs: 22,95 euro.

ISBN e-book: 9789492221513. verkoopprijs: 9,99 euro.

Praktische gids voor denkers en doeners

Voelen kunnen we allemaal, maar de ervaringswereld van gevoels­mensen verschilt nogal van die van nuchtere, rationele denkers en doeners. Gevoelsmensen hebben andere drijfveren, een andere manier van denken en van de wereld ervaren. Het is voor rationeel ingestelde mensen daarom vaak lastig om gevoelsmensen goed te begrijpen: wat gaat er toch allemaal om in die hoofden, en waarom doen ze vaak zo moeilijk?

Toch is het belangrijk om gevoelsmensen beter te begrijpen, of het nu gaat om een werksituatie of een privé-situatie. Door gevoelsmensen beter te begrijpen, kun je beter communiceren en verbetert de rela­tie. Daarbij is het ook handig te weten hoe je zelf functioneert, wat je beweegredenen zijn en hoe je op anderen reageert. Het resultaat? Privé-relaties en werkrelaties worden versterkt!

Omgaan met gevoelsmensen is een praktische gids waarin Sjaak Overbeeke denkers en doeners leert om beter met andermans en eigen gevoelens om te gaan. De auteur behandelt de theorie van gevoelens en emoties vanuit een nieuwe invalshoek. Aan de hand van een een­voudig model worden de verschillende lagen en fases van voelen helder gemaakt. Vervolgens geeft de auteur praktische tips voor een prettige omgang met voelers, om miscommunicatie met voelers te voorkomen en de (werk)relatie te verbeteren. In interviews geven daarnaast enkele managers antwoord op de vraag waarom je als manager beter leiding kunt geven door je soms ook kwetsbaarder op te stellen. Aan de hand van 25 oefeningen leer je tenslotte je eigen emotionele intelligentie te verbeteren.

Over de auteur:
Sjaak Overbeeke is trainer, therapeut, docent en schrijver op het gebied van emotionele intelligen­tie, communicatie, leiderschap en teamontwikke­ling. Hij publiceerde reeds drie boeken over per­soonlijkheidstypes, communicatie en ethiek. Hij geeft regelmatig trainingen en workshops rond­ om het thema ‘voelen en denken’.

Previews, recensies en interviews:
Recensie Omgaan met gevoelsmensen, bij deBoekensalon
Recensie Omgaan met gevoelsmensen, bij HRzone, door Angelique Wittenbernds
Recensie Omgaan met gevoelsmensen, bij HRzone, door Henk Snijders
Recensie Omgaan met gevoelsmensen, bij HRzone, door Diane Mulders
Recensie Omgaan met gevoelsmensen, bij HRzone, door John Slingerland
Recensie Omgaan met gevoelsmensen, bij Managementboek
Recensie Omgaan met gevoelsmensen, door Hanneke Tinor-Centi
Interview met Sjaak Overbeeke, bij HRzone, door Tanya Bloemhoff
Preview Omgaan met gevoelsmensen, door Sjaak Overbeeke bij Managementboek