Het masker van Venus – Daniël Meyer
Spannende thriller, deel 2

Er verschijnt een nieuw scherm dat de plattegrond van een grote stad toont. De man buigt naar voren om een straatnaam te lezen. ‘Daar zit je nu dus,’ lacht hij. ‘Je bent een eind van huis, Daan.’

Samen met zijn vriendin Sofie is Daan Meyer naar het zuiden van Japan vertrokken. En hoewel Daan niets met de nieuwe cannabisvariant Venus van zijn vermoorde vriend Leo te maken wilde hebben, beheert hij nu de fabriek die Leo aan hem heeft nagelaten. De koivoerfabriek is de perfecte dekmantel om ongestoord nieuwe Venus-varianten te kunnen ontwikkelen. Het geld stroomt binnen.

De onbekende drone die over de plantage van Daans fabriek vliegt, lijkt onschuldig. Tot de volgende avond het hoofd Beveiliging half dood wordt aangetroffen op het strand. Tijdens het onderzoek naar de moordaanslag plaatst de politie steeds meer vraagtekens bij de activiteiten van de fabriek. De protectie die Daan en Sofie krijgen van de yakuza uit Tokio vertoont hiaten. Een gruwelijke tragedie trekt Daan vervolgens in een stroomversnelling omlaag en toont hem zijn duistere kant …

De inbeslagname van 720 kilo cocaïne in de havens van Antwerpen en Rotterdam lijkt een onbelangrijk detail, maar Daan en zijn fabriek zijn pionnen in een krachtenspel dat hem via een oud militair vliegveld in Tsjechië terugbrengt naar Nederland. Een onverwachte ontmoeting in Amsterdam luidt de eindfase in. Daan realiseert zich dat er geen spelregels zijn en dat hij nog maar één kans heeft om het initiatief naar zich toe te trekken en te overleven.

Het masker van Venus is het vervolg op De man van Venus.

Over de auteur:
Daniël Meyer (pseudoniem) heeft na zijn studie vliegtuigbouwkunde ook bedrijfskunde gestudeerd en ontwikkelde zich tot entrepreneur pur sang. Zijn ideeën hebben inmiddels geresulteerd in een aantal succesvolle projecten. Mede door zijn grote passie voor vliegen, komt hij in aanraking met de meest kleurrijke personen. Door zijn oprechte interesse in mensen hoort hij vaak verhalen die voor anderen verborgen blijven. En soms zijn deze gesprekken zo fascinerend en boeiend dat ze uitmonden in een eigen verhaal, zoals Het masker van Venus en het eerder verschenen deel De man van Venus.

Previews, recensies en interviews:
Column Research – (deel 3), bij Thrillzone
Column Research – (deel 2), bij Thrillzone
Column Research – (deel 1), bij Thrillzone
Interview met Daniel Meyer, bij Samenlezenisleuker
Recensie Het masker van Venus, bij Samenlezenisleuker
Column De laatste keer voor de eerst keer?, bij Thrillzone
Interview met Daniel Meyer, bij Thrillzone
Column Leer leven met kritiek, bij Thrillzone
Recensie Het masker van Venus, bij Ikhouvanhorrorfantasyenspanning
Recensie Het masker van Venus, bij Thrillers Leestafel
Recensie Het masker van Venus, bij Thrillerlezers
Recensie Het masker van Venus, bij Connies Boekenblog
Recensie Het masker van Venus, door Marc-Jan van Dam
Recensie Het masker van Venus, bij Thrillzone
Recensie Het masker van Venus, bij Passievoorboeken
Recensie Het masker van Venus, door Hanneke Tinor-Centi