Mijn nieuwe kantoor?

Mijn nieuwe kantoor?

Heerlijk gevoel om eigen ondernemer te zijn. Het is eigenlijk best gek om deze zin op te schrijven en vervolgens deze ook nog even terug te lezen. Dit doet me dan toch even denken aan het verleden.

Altijd netjes in dienstverband gewerkt en nu na de eerste drie weken voel ik me al soort van ‘vrij’. Maar vrij van wat? Heb ik het dan zo slecht gehad bij al mijn werkgevers? Nee… gelukkig niet. Verre van dat zelfs. Ik kijk terug op leuke periodes die ik heb meegemaakt bij mijn verschillende werkgevers. En eerlijk gezegd had ik dit ook nodig om te komen waar ik nu ben. En te worden wie ik nu ben. Het heeft mij gevormd en ik heb ook een hoop ervaring opgedaan. Een dankwoord aan al mijn oud-managers, -collega’s, relaties en klanten is wel op zijn plaats. Dus bedankt voor het vertrouwen, de kansen, de tips, de opleidingen en de doorgroeimogelijkheden. En uiteraard voor alle fouten die ik heb mogen maken.

Maar met trots presenteer ik jullie mijn nieuwe kantoor. Ja eigen ondernemer zijn is zo slecht nog niet. Niet meer om 07:00 uur de deur uit om de file voor te zijn, maar eerst even rustig een bakkie koffie, de pc aan en dan lekker aan de slag. Geen vervelende vergaderingen of eindeloze rapportage sheets die ingevuld moeten worden. Nee heerlijk zo.

Maar dan toch even serieus… laat ik het niet mooier maken dan dat het is. Ondanks dat ik me bij elke werkgever echt als ‘ondernemer’ heb ingezet, voelt het nu dat het voor ’t echie is. En ja, de agenda moet vol, de klanten verwachten een mooi boek, event of e-book. De administratie moet worden bijgewerkt, de website is nog niet up-to-date en wat ga ik straks plaatsen in onze sociale mediakanalen? Genoeg te doen. Nee, het is eigenlijk niet eens zo anders. Alleen nu is mijn eigen portemonnee.. aaahhh.

Dit is mijn eerste blog als uitgever van Futuro Uitgevers. In mijn blogs wil ik jullie meenemen in de wereld van de uitgeverij, auteurs, media en marketing. Wat ik meemaak en hoe ik aankijk naar de ontwikkelingen die de uitgeefbranche zo interessant maakt.

En o ja.. ‘mijn nieuwe kantoor’ zoals die ik hierboven zo mooi presenteer.. het is zaterdag.. en vandaag nog gewerkt aan de website en uiteraard mijn eerste blog aan het schrijven. Dit is ook het leven van een ondernemer. Vrij ook alweer van wat? Aan het werk dus…

Groeten,
Maarten

 

Gerelateerde berichten
4 reacties
 • Avatar

  Beetje tricky om als schrijver uit jullie stal positief te reageren, maar de hele aanloop naar het boek dat ik schreef heeft me als schrijver veel vertrouwen gegeven in jullie zorg voor product en auteur. Heel veel succes met de volgende producten!

 • Avatar

  Hoi Maarten,
  Petje af voor de lef die je hebt om voor jezelf te beginnen.
  Spannend hoor.
  Wensen je heel veel succes voor de toekomst.
  Hartelijke Groeten,ook van Cees,
  Ria.

Laat uw reactie achter

Uw reactie*

Uw naam*
Uw website