Menselijk leiderschap

Menselijk leiderschap – Guido de Valk
Benut de onbegrensde kracht van het brein

Veel managers hebben geleerd om vanuit macht te managen en het beheersen van processen en mensen staat hierbij centraal. Dit soort leiderschap heeft zijn langste tijd gehad. Er is behoefte aan ander leiderschap, aan nieuw leiderschap waarbij de mens en de ontwikkeling van zijn potentie centraal staan. Deze potentie huist in het brein!

Het brein is super krachtig, maar wordt helaas op het gebied van leiderschap onvoldoende benut. Terwijl het adequaat toepassen van het brein zorgt voor leiderschap dat past bij deze tijd: menselijk leiderschap.

Dit boek helpt managers en managementteams om stapsgewijs het brein optimaal te benutten en hierdoor daadwerkelijk het gedrag dat past bij de nieuwe leider, eigen te maken. Het proces van deze transitie naar ‘menselijk leiderschap’ staat centraal in dit boek. De auteur combineert in dit boek de theorie met de praktijk, en geeft veel handige tips en testjes.

Over de auteur:
Guido de Valk is zijn loopbaan begonnen als huisarts en heeft vervolgens ruim tien jaar als manager in zorg en overheid gewerkt. In 2008 heeft Guido De Valk Leadership Company opgericht. De Valk Leadership Company is expert in leiderschapscoaching en ontwikkeling. Zij coachen vanuit een neurowetenschappelijke grondslag managers en professionals zodat die zich tot leiders ontwikkelen die passen bij deze tijd. Hij schreef eerder het boek Neuroleiderschap (2015).

Previews, recensies en interviews:
Artikel Waarom ons brein voor nieuw leiderschap kiest, bij MT

Boek Menselijk leiderschap:
ISBN: 9789492221698
Prijs: € 22,95 (incl. btw)
Omvang: circa 160 pagina’s
Formaat: 15×23 cm
In juli 2017 verkrijgbaar
Bestel uw boek via:
 

E-book Menselijk leiderschap:
ISBN: nog niet bekend
Prijs: € 9,99 (incl. btw)
Bestel uw e-book via:
In juli 2017 verkrijgbaar