Communicatie en Ethiek

Communicatie en Ethiek – Nico de Leeuw en Jan Merton
Betrouwbaar zijn, vertrouwen krijgen

De behoefte groeit naar organisaties die betrouwbaar zijn en ethisch te werk gaan. Een communicatieprofessional kan niet meer volstaan met communiceren om vertrouwen te krijgen, als hem of haar dat überhaupt lukt. De boemerang komt steeds vaker en sneller terug. Maar een communicatieprofessional moet ook bijdragen aan een organisatie die betrouwbaar is. Ethiek speelt in beide gevallen een belangrijke rol.

De auteurs bieden in dit boek de instrumenten aan hoe je dit kunt doen, met name wanneer je gezonde verstand erom vraagt. Het boek kent talrijke casussen en is gebaseerd op wetenschappelijke inzichten en veel ervaringen uit de praktijk.

Over de auteurs:
Jan Merton is sinds 2013 zelfstandig communicatieadviseur, daarvoor heeft hij jarenlang bij diverse organisaties gewerkt. Jan is een generalist met expertise op strategisch en uitvoerend niveau. Hij heeft Nederlandse Taal- en Letterkunde gestudeerd, met als specialisatie communicatiewetenschap. Hij heeft van diverse boeken de eindredactie gedaan en schreef samen met Nico de Leeuw het boek ‘Van onbeheersbare beeldvorming naar DURF- communicatie’. Jan geeft les in de Nederlandse taal aan anderstaligen.

Nico de Leeuw is behalve communicatie-adviseur ook actief blogger, spreker en gastdocent. Van origine televisiejounalist en reisde de halve wereld rond. Na een overstap ondersteunde Nico publieke organisaties als communicatie- en mediaspecialist en woordvoerder. Bij Rochdale managede hij de meest invloedrijke en langdurige mediacrisis van de afgelopen jaren. De Leeuw ontwikkelde meerdere methodieken en is auteur van Het Handboek voor Nieuwsmakers, Jouw nieuws wereldnieuws en samen met Jan Merton ontwikkelde en schreef hij ‘DURF- communicatie’.

Previews, recensies en interviews:

 

Boek Communicatie en Ethiek:
ISBN: 9789492221919
Prijs: € 22,95 (incl. btw)
Omvang: circa 160 pagina’s
Formaat: 15×23 cm
Verkrijgbaar december 2017
Bestel uw boek via:
  

E-book Communicatie en Ethiek:
ISBN: nog niet bekend
Prijs: € 9,99 (incl. btw)
Bestel uw e-book via:
Verkrijgbaar december 2017